Uitgebreid gebitsherstel
Slijtage van het gebit kan door verschillende oorzaken optreden, zoals tandenknarsen, het ouder worden, of een onjuiste beet. Na verloop van tijd kan deze slijtage leiden tot dunner wordend tandglazuur, verkleuringen, gevoelige tanden en zelfs beschadigingen aan de tandstructuur. Uitgebreid gebitsherstel kan hiervoor de oplossing zijn. Dit heeft niet alleen invloed op de esthetiek van uw glimlach, maar ook op het functioneren van uw gebit.

Gebitsherstel voor tandslijtage
Bij Tandarts Simons bieden we uitgebreid gebitsherstel voor patiënten die last hebben van tandslijtage. Dit herstel kan bestaan uit verschillende behandelingen, zoals het plaatsen van kronen, facings, vullingen of het herstellen van het tandglazuur. Ons doel is om zowel de esthetiek als de functionaliteit van uw gebit te herstellen, zodat u weer zonder zorgen kunt lachen, praten en eten.
We nemen de tijd om uw gebit grondig te onderzoeken en samen met u een behandelplan op maat te maken. Door middel van de juiste technieken en materialen herstellen we niet alleen de schade door slijtage, maar zorgen we ervoor dat uw tanden weer in balans zijn en goed functioneren.
Bovendien helpen we u om de oorzaken van de slijtage aan te pakken, zodat u in de toekomst opnieuw problemen kunt voorkomen.
Heeft u last van slijtage of merkt u dat uw tanden steeds dunner of gevoeliger worden? Wij adviseren u graag over de beste behandelingsmogelijkheden voor uw situatie en helpen u op weg naar een gezond, sterk gebit.
Hoe gaat het in zijn werk
Bij Tandartsenpraktijk Simons begrijpen we dat uitgebreid gebitsherstel ingrijpend kan zijn. We nemen de tijd om u op uw gemak te stellen en leggen u stap voor stap uit hoe de behandeling in zijn werk gaat.
Wij zetten de stappen die we nemen bij deze behandeling voor u op rij. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.
Stap 1 – Intake
Het te behandelen gebied wordt eerst verdoofd voordat de behandeling begint. Dit zorgt ervoor dat u tijdens de kroon- en brugwerk behandeling geen pijn voelt en de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt.
Stap 2 – Informatie verzamelen
In deze stap verzamelt de tandarts gedetailleerde informatie over uw gebit. Dit kan bestaan uit röntgenfoto’s, 3D-scans of afdrukken van uw tanden om een volledig overzicht te krijgen van de situatie. Dit helpt de tandarts te bepalen welke delen van het gebit hersteld moeten worden en hoe de behandeling het beste kan worden aangepakt.
Stap 3 – Bespreken behandelplan
Na het verzamelen van alle informatie bespreekt de tandarts het behandelplan met u. Dit kan bestaan uit het herstellen van de versleten tanden met vulmaterialen, het plaatsen van kronen of facings, of andere oplossingen zoals een preventief plan om verdere slijtage te voorkomen.
De tandarts bespreekt de voor- en nadelen van de verschillende behandelopties, zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Hierna plannen we de vervolgbehandelingen in.
Veelgestelde vragen
Wij beantwoorden graag al uw vragen. De veelgestelde vragen hebben we voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact met ons op.
Wat is tandslijtage?
Tandslijtage is het verlies van tandweefsel door natuurlijke of ongewilde processen, zoals tandenknarsen (bruxisme), het gebruik van een verkeerde beet, of het regelmatig blootstellen van tanden aan zuren door voeding en drinken. Dit kan leiden tot dunner wordende tanden, gevoelige tanden, of zelfs beschadigingen aan het gebit.
Wat zijn de oorzaken van tandslijtage?
Tandslijtage kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:
- Mechanische slijtage, zoals tandenknarsen of bijten op harde objecten.
- Chemische slijtage door zuren uit voedsel, drinken of maagzuur.
- Fysieke slijtage door een slecht uitgelijnde beet of onjuiste tandhygiëne.
Hoe weet ik of ik last heb van tandslijtage?
Symptomen van tandslijtage kunnen onder andere zijn: gevoeligheid van de tanden, zichtbare verkorting van de tanden, schade aan de tandranden, of zelfs pijn bij het eten of drinken van warme, koude, of zoete stoffen. Soms merkt u de slijtage pas wanneer de schade vergevorderd is.
Welke behandelingen zijn er voor tandslijtage?
Behandelingen voor tandslijtage kunnen onder andere bestaan uit:
- Opvullen van de beschadigde tanden met composietvullingen of kunsthars.
- Tandkronen om beschadigde tanden te herstellen en te beschermen.
- Splints of beugels om tandenknarsen te voorkomen.
- Esthetische restauraties zoals facings of kronen voor een mooiere glimlach.
- Aanpassingen aan de beet om verdere slijtage te voorkomen.
Kan tandslijtage worden voorkomen?
Ja, tandslijtage kan worden verminderd door het vermijden van zure voedingsmiddelen en dranken en door het dragen van een op maat gemaakte splint (gebitsbeschermer) als u ’s nachts uw tanden knarst. Het corrigeren van een slechte beet helpt ook bij het voorkomen van slijtage.
Bekijk onze behandelingen
Patiënten aan het woord
Benieuwd wat anderen vonden van hun bezoek?