Gebitsbeschermer
Heeft u last van tandenknarsen of klemmen tijdens de nacht? Dit kan schadelijk zijn voor uw tanden en kaakspieren. Een knarsplaat, ook wel splint, is een handige oplossing om uw tanden te beschermen en de spanning te verlichten.

Op maat gemaakte gebitsbescherming
Een knarsplaat is een op maat gemaakte plaat die u ‘s nachts draagt. Het zorgt ervoor dat uw tanden niet direct op elkaar komen en beschermt ze tegen slijtage. Bovendien helpt het om de druk op uw kaakspieren te verminderen, wat kan helpen bij hoofdpijn en kaakklachten die vaak door tandenknarsen veroorzaakt worden.
Tandartsenpraktijk Simons kan de knarsplaat voor u op maat maken, zodat deze comfortabel zit en goed past. Het dragen van een knarsplaat kan de schade aan uw tanden voorkomen en zorgen voor een betere nachtrust.
Heeft u het idee dat u ’s nachts knarst of klemt? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken of een knarsplaat voor u de oplossing is.
Hoe gaat het in zijn werk
Bij Tandartsenpraktijk Simons staat comfort en transparantie hoog in het vaandel. We nemen de tijd om u op uw gemak te stellen en leggen u stap voor stap uit hoe de behandeling in zijn werk gaat.
Wij zetten de stappen die we nemen bij deze behandeling voor u op een rij. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.
Stap 1 – Scannen
De tandarts maakt een scan van uw gebit om een op maat gemaakte beetbeschermingsplaat te maken. Deze scan zorgt ervoor dat het bitje perfect past en comfortabel is om te dragen.
Stap 2 – Ophalen
Wanneer de gebitsbeschermer klaar is, meestal na twee weken, kunt u deze ophalen. De tandarts zorgt ervoor dat de nightguard goed past en geeft u uitleg over het dragen en onderhouden ervan.
Veelgestelde vragen
Wij beantwoorden graag al uw vragen. De veelgestelde vragen hebben we voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact met ons op.
Wat is een splint?
Een splint is een op maat gemaakte gebitsbeschermer die vaak wordt gebruikt om de tanden te beschermen tegen tandenknarsen of klemmen. Splints kunnen helpen bij het verlichten van de pijn in de kaak, hoofdpijn of het voorkomen van slijtage aan de tanden.
Wanneer heb ik een splint nodig?
Een splint wordt vaak aanbevolen als u last heeft van tandenknarsen, kaakklemmen, of als uw tandarts een verkeerde beet of kaakproblemen vermoedt. Het kan ook worden gebruikt om pijn in de kaak te verlichten of als bescherming na tandheelkundige behandelingen zoals het plaatsen van een implantaat of facings.
Hoe lang moet ik een splint dragen?
De duur van het dragen van een splint is afhankelijk van de reden waarvoor hij gemaakt is. U krijgt hier instructies over wanneer we de splint voor u maken.
Moet ik mijn splint schoonmaken?
Ja, het is belangrijk om uw splint dagelijks schoon te maken om bacteriën en geurvorming te voorkomen. U kunt de splint reinigen met een speciale reinigingsoplossing voor gebitsbeschermers of met een milde zeep en water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of tandpasta, omdat deze de splint kunnen beschadigen.
Hoe lang gaat een splint mee?
De levensduur van een splint hangt af van hoe vaak en waarvoor hij wordt gebruikt, maar over het algemeen gaat een splint tussen de 1 en 3 jaar mee. Na verloop van tijd kan de splint slijten, vooral bij intensief gebruik, en kan vervanging nodig zijn.
Bekijk onze behandelingen
Patiënten aan het woord
Benieuwd wat anderen vonden van hun bezoek?